sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Crème brûlée

Ihanan kermainen ja pehmeä herkku, jota tulee tehtyä aivan liian harvoin. Olen tehnyt paahtovanukasta monella eri ohjeella, mutta tämä lyö laudalta ehdottomasti kaikki aiemmin kokeilemani.

Kuva ei tee oikeutta tälle herkulle

1½ dl kermaa
1 dl maitoa
3 keltuaista
3/4dl sokeria
½ vaniljatanko
1tl appelsiinin kuorta raastettuna

pinnalle sokeria

Kiehauta kattilassa kerma, maito, appelsiinin kuori raaste ja halkaistu vaniljatanko, raaputa myös siemenet mukaan.
Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Poista kerma-maito seoksesta vaniljatanko ja kaada ohuena nauhana keltuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada vanukas 3-4 uunin kestävään vuokaan, tai yhteen isompaan vuokaan niin kuin minä tein (voi santsata huoletta ;) Nosta vuokat uunipannulle ja täytä pannu vedellä niin että se ulottuu vuokien puoleenväliin saakka. Kypsennä vanukkaita 150'c 25-30 min. tai kunnes vanukas on hyytynyt. Anna vanukkaiden jäähtyä. Ripottele vanukkaiden pinnalle tasainen kerros sokeria ja paahda kaasupolttimella, kunnes sokeri on sulanut ja kauniin kullan ruskeaa.