torstai 27. marraskuuta 2014

Murupulla

 Voisilmäpulla on klassikko ainesta.
Laitan aina voisilmäksi normaalisuolaista voita,
niin pullassa yhdistyy mukavanti suolainen ja makea.
 Laitoin pinnalle vielä muruseosta.

 
 

 
Valmistin pulataikinan  tällä ohjeella
 
Pyöritä taikina pulliksi ja kohota liinan alla n.30min.
Paina jokaiseen pullaan keskelle syvennys ja laita kuhunkin voi kuutio.
Voitele pullat kananmunalla.
Laita jokaisen voi kuution päälle n.½tl hienoa sokeria ja
lopuksi reilun kokoinen keko stroisselia.
Paista pullia +210'c n.10min.
 
Stroisseli
50g voita
50g sokeria
100g vehnäjauhoja
5g vaniljasokeria
 
 
Kuutioi kylmä voi ja lisää se kuivien aineiden joukkoon.
Nypi murumaiseksi seokseksi.
Muruseos säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa jokusen viikon.



2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä pullia! Minä vasta jokin aikaa sitten testasin tuon murun omenapullien päälle ja oli aivan ihanaa! Suunnitelmissa on ollut tehdä juuri tälläisiä voisilmäpullia. Voisilmäpulla on mun lempparia ja tuo stroisselimuru varmasti vaan parantaa sitä! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti parantaa, vaikka hyviä ovat ilmankin. Suosittelen kokeilemaan!

      Poista