keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Budapest-leivos

Tämä herkku on ihanan marenkinen ja suussa sulavaa.
Pähkinä taittaa makeutta aivan mainiosti ja sopiikin mielestäni marengin kaveriksi erittäin hyvin.
 Ohje on gluteeniton.
 
 
Budapest-leivos 6-8 palaa
 
150g jauhettuja hasselpähkinöitä
6 valkuaista
4dl sokeria
½dl vaniljakastike/kreemi jauhetta
½dl maissitärkkelystä
 
Täyte
 
3dl kermaa
n.300g säilyke mandariineja
 
Pinnalle
 
tomusokeria
tummaa suklaata
hasselpähkinä rouhetta
 
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää siihen  sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on kiinteää, kuohkeaa ja kiiltävää.
Sekoita keskenään hasselpähkinä, vaniljakastike jauhe ja maissitärkkelys ja nostele se varovasti valkuaisvaahdon joukkoon.
 Kaada massa n.30x35cm pellille jossa on leivinpaperi. Levitä massa tasaiseksi ja ripottele pinnalle hasselpähkinä rouhetta.
Paista uunin keskiosassa +175'c n.20min.
anna jäähtyä ja kumoa levy toiselle leivinpaperille, poista alla ollut paperi varovasti.
Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi ja levitä se levyn päälle. Levitä kerman päälle mandariini lohkot, anna levätä hetki ennen kuin rullaat levyn kääretortuksi.
Sihtaa rullan päälle tomusokeria ja koristele sulatetulla suklaalla.
Leikkaa rulla leivoksiksi.
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti