sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Kinuskin ja puolukan liitto

Mieli teki leipoa jotain makeaa hyvää ja kaapissa oli kinuski joka piti käyttää pois.
Muffinit on valmistettu hyvällä ja helposti muunneltavalla perus ohjeella.
Suloisen makea kinuski ja hapan puolukka vaan kuuluu yhteen.

 


 


Puolukkakinuski cupcakes
 
Kinuski
 
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
 
Muffinit
 
140g vehnäjauhoja
115g sokeria
115g voita
2 munaa
1½tl leivinjauhetta
1½tl vaniljasokeria
2rkl maitoa
 
puolukkahilloa
 
Ohjeella tulee n.16 isoa tai n.35 pientä muffinia.
 
Valmista kinuski. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri, kuumenna niin kauan että sokeri sulaa ja seos kiehahtaa. Anna kinuskin jäähtyä.
Kinuskin tulee olla täysin kylmää ennen kuin se vaahdottuu, joten sen voi halutessaan valmistaa kylmään jo edellisenä päivänä.
 
Valmista muffinit. Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja lisää joukkoon voi, maito ja munat. Sekoita tasaiseksi ja annostele muffini vuokiin.
Pursota sisään puolukkahilloa ja paista +180'c n.15min.  kunnes pinta alkaa ottamaan vähän väriä. Anna jäähtyä
Vaahdota kinuski napakaksi vaahdoksi ja pursota muffinssien päälle.
Koristele halutessasi puolukoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti