lauantai 12. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen rahkaherkku

Meidän pääsiäiseen kuuluu olennaisesti rahkapiirakka ja tässä onkin yksi ehdoton suosikkini. Tällä kertaa korvasin persikka kuutiot säilyke mandariinilohkoilla.
 
Sitruunainen persikka-rahkapiirakka
 
Pohja:
75g voita
100g sokeria
1iso muna
165g vehnäjauhoja
5g leivinjauhetta
 
Täyte:
500g rahkaa
200g ranskankermaa
2 munaa
170g sokeria
10g vaniljasokeria
40g perunajauhoja
30g sitruunan mehua
1 sitruunan raastettu kuori
250g säilyke persikka kuutioita
 
Vaahdota huoneen lämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita.
Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä halkaisijaltaan n.30cm pyöreä levy ja nosta se varovasti 26cm voideltuun irtopohja vuokaan. Painele taikina pohjalle ja reunoille.
Levitä persikka kuutiot pohjan päälle.
Vatkaa kaikki täytteen aineet hyvin sekaisin ja kaada persikoiden päälle. Paista  +175'c n.45min. tai kunnes täyte on juuri hyytynyt keskeltä.
Anna piirakan jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista.






2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä rahkapiirasta, sopii oikein hyvin keväiseen kahvipöytään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sitä se kyllä on ja täyte on niin ihanan kermaisen pehmeä että on vaikea lopettaa yhteen palaan ;)

      Poista