torstai 20. marraskuuta 2014

Pizza

Olen itse ohuen ja rapean pizzapohjan ystävä,
 mutta nyt ajattelin kokeilla rahkasta tehtyä pohjaa, kun sitä on kehuttu monessa blogissa.
Selasin monta erilaista ohjetta ja tämä valikoitui parhaaksi
siitä syystä ettei sisällä lainkaan vehnäjauhoja.

Lopputulema tästä pizzasta on oikein hyvä.
Lämpimänä pohja on tosi pehmeä, melkeinpä hauras, mutta maultaan oikein hyvä.
Jäähtyneenä mielestäni vieläkin parempaa!
 

 
Pizzapohja:
250g maitorahkaa
150g juustoraastetta
3rkl ruisjauhoja
3tl leivinjauhetta
4rkl vehnäleseitä
2 munaa
1tl suolaa
½tl mustapippuria

Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää loput aineet joukkoon ja sekoita.
Taikinan kuuluu olla melko löysää. Levitä taikina lastan avulla uunipellille ja paista +200'c 10min. Ota pohja uunista ja levitä siihen tomaattikastike, juustoraaste ja haluamasi täytteet.
Tähän laitoin marinoituja broilerin fileesuikaleita, ananasta, aurajuustoa ja paprikaa. 
Ripottele vielä pinnalle vähän juustoraastetta ja paista vielä 20min.

Itse valmistin tomaattikastikkeen tuoreista tomaateista jotakuinkin näin:
 
5 kaltattua tomaattia
1 iso sipuli
2rkl öljyä
n. ½dl punaviiniä
1rkl fariinisokeria
n. 1tl suolaa
basilikaa
oreganoa
mustapippuria
 
Kuullota pannulla öljyssä silputtu sipuli ja lisää joukkoon kuutioitu tomaatti ja kypsennä hetki.
Lisää loput aineet ja anna porista n. 20min. pienellä lämmöllä.
Lisää tarvittaessa vettä jos kastike tuntuu liian paksulta.


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Täällä ollaan! Tuntuu vaan kuin alusta aloittais, kun edellisestä kerrasta on vierähtänyt niin kauan aikaa... mutta ehkä se taas tästä!

      Poista