lauantai 7. helmikuuta 2015

Appelsiini-marenkikakku

Meillä herkutellaan lauantaisin ja tänään on vuorossa marengilla hunnutettu
 ja appelsiinilla maustettu kakku.
Tähän kakkuun nappasin ohjeen täältä ja muokkasin sitä hieman.
Käytin täytteeksi aiemmin valmistamaani appelsiinitahnaa.
Kakku on melko tuhti, mutta samalla ihanan raikas.
Mahdottoman hyvää!
 
 
 


 
 Pohja
 
3½dl vehnäjauhoja
13/4tl leivinjauhetta
1½tl vaniljasokeria
110g voita
3tl appelsiininkuorta
2dl sokeria
4 munaa
3/4dl maitoa
½dl appelsiinimehua
 
 
Kuumamarenki
 
3 valkuaista
2½dl sokeria
1dl vettä
 
Valmista ensin kakkupohja. 
Vuoraa 20-senttisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Ota voi, munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön.
Pese sitruuna huolellisesti, raasta sen kuori.
Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri, laita sivuun.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja appelsiinin kuori vaaleaksi vaahdoksi muutaman minuutin ajan. Lisää munat yksi kerrallaan samalla vatkaten.
Yhdistä maito ja appelsiinimehu kulhossa. Lisää sen jälkeen vuorotellen jauhoja ja nestettä kolmessa erässä, aloittaen ja lopettaen jauhoseoksella. 
Kaada tasaiseksi sekoitettu taikina vuokaan, tasoita pinta lastalla.
Paista uunin keskitasolla +175'c n. 30-35 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa, poista sen jälkeen ritilälle jäähtymään täysin.
 
Valmista  kuumamarenki.
Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
 Mittaa kattilaan sokeri ja vesi, kuumenna seosta kovalla lämmöllä, kunnes seos on 115-asteista.
Kaada 115-asteinen sokeriliemi valkuaisten sekaan ohuena nauhana samalla vatkaten.
 Vatkaa seosta niin kauan kunnes marenki on jäähtynyt.
 
Halkaise jäähtynyt kakku ja levitä toisen puoliskon päälle appelsiinitahnaa tasaisesti.
 Levitä puoliskon päälle marenkia, nosta sitten toinen puolisko päälle.
Levitä loput marengista kakun päälle ja reunoille.
 Kuumenna marengin pintaa vielä tohottimella.
 

1 kommentti:

  1. Meinaan lähipäivinä laittaa blogiin appelsiini-marenkikakun joka on aivan erilainen kuin tämä sinun kakkusi, mutta olipa hauska huomata, että kakuillamme on ihan samat nimet ja lopputuote niin erilainen! :D Herkullisen näköinen on sinun kakkusi! :)

    VastaaPoista