maanantai 2. helmikuuta 2015

Dajm

 

 
Dajm
 
2rkl vehnäjauhoja
2rkl siirappia
2rkl voita
1rkl kermaa
½dl jauhettuja manteleita
1dl sokeria
½rkl tummaa kaakaota
 
150g maitosuklaata
 
Sulata rasva kattilassa. Lisää loput aineet kattilaan, lukuun ottamatta suklaata.
Keittele miedolla lämmöllä n.15min. koko ajan sekoittaen.
Kaada valmis seos leivinpaperille, aseta toinen leivinpaperi päälle ja kauli ohueksi levyksi.
Massa jähmettyy melko nopeasti, joten kannattaa toimia ripeästi.
Jos haluat ottaa muotilla paloja, tee se ennen kuin levy on kokonaan jähmettynyt.
Muussa tapauksessa anna levyn jähmettyä ja jäähtyä kokonaan ja päällystä se sitten sulatetulla maitosuklaalla.
Anna suklaan jähmettyä ja taittele dajm paloiksi.
 
 


2 kommenttia:

  1. Olen kanssa joskus tätä tehnyt ja on kyllä hyvää herkkua :)
    Ihana keksintö ottaa muotilla tuollaisia annospaloja! Suloisia!

    VastaaPoista