sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

7 minuutin kakku

Pitihän minunkin, kun kaikki muutkin on jo kokeilleet tätä paljon kehuttua 7 minuutin kakkua.
En ole mikään hirvittävän suuri kahvikakkujen ystävä, mutta Kultarannan pumpulikakku on aina ollut niistä suosikkini, juurikin sen pumpulin pehmeän rakenteen takia. Pumpulikakun valmistus vaan ei tahdo aina oikein onnistua, massa kuohuu vuokasta yli tai tarttuu kiinni vuokaan rumasti :/
 
 
7 minuutin kakku muistuttaa kovasti pumpulikakkua niin makunsa kuin koostumuksensakin puolesta. Tein kakusta gluteenittoman ja maidottoman version, sitruunankuorella ja mehulla maustettuna ja täytyy sanoa että ei kyllä häpeä yhtään tuolle pumpulikakulle ja on vielä helpompi valmistaa, joten pisteet siitä!

  
4 munaa
3dl sokeria
200g pehmeää maidotonta margariinia
3tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1½dl gluteenittomia jauhoja
2dl perunajauhoja
1 sitruunan raastettu kuori
3rkl sitruunan mehua
 
Pese ja raasta sitruunan kuori. Purista mehu.
Voitele ja jauhota 2l kakkuvuoka tai kaksi pienempää.
Mittaa kaikki aineet sitruunan kuorta ja mehua lukuun ottamatta yleiskoneen kulhoon
  ja sekoita niitä  7 min. ajan.
Lisää sitruunankuori raaste ja mehu, sekoita.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta.
Voitelin vuoat maidottomalla margariinilla ja jauhotin gluteenittomalla jauhoseoksella.
Paista +175'c n.40-50min.
Itse käytin kahta 1,3l vuokaa, eikä olleet kyllä yhtään liian isot, kakku kohoaa ainakin kaksinkertaiseksi.
Koita puutikulla kypsyyttä hyvissä ajoin, ettei kakku kypsy liikaa ja suotta kuiva.
Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ennen kuin kumoat sen tarjoiluastialle.

Kakku ei välttämättä kaipaa mitään kuorrutusta, meillä ainakin kakut hävisi parempiin suihin ennen kuin ehdin edes haaveilla kuorruttamisesta.





2 kommenttia: