lauantai 28. maaliskuuta 2015

Pääsiäisen sitruunainen persikka-rahkapiiras

Tästä silkin pehmeästä piiraasta on muodostunut jo jokavuotinen  pääsiäisperinne.
Pääsiäiseksi valmistan piirakan persikoilla, mutta maistuu erityisen hyvältä myös vadelmilla höystettynä.
 
 
 
Pohja:
75g voita
100g sokeria (11/4dl)
1 muna
165g vehnäjauhoja (2½dl)
5g leivinjauhe (1tl)
 
Täyte:
250g säilykepersikoita kuutioina
 
500g maitorahkaa
200g ranskankermaa
2 munaa
170g sokeria (2dl)
10g vaniljasokeria (2tl)
40g perunajauhoja (½dl)
30g sitruunanmehua (3rkl)
1 sitruunan raastettu kuori
 
Valmista pohja.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon.
Painele taikina jauhoja apuna käyttäen irtopohja vuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä pohjan päälle persikka kuutiot.
 
Valmista täyte.
Sekoita kaikki täytteen aineet hyvin yhteen ja kaada persikka kuutioiden päälle.
Paista +175'c n.45min tai kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.
Jäähdytä kokonaan ennen tarjoilua.
 

 


15 kommenttia:

  1. Ah, mikä piiras! Joudun varmaan ottamaan ohjeen talteen. ;) En voi vastustaa tällaisia. :P Todella houkutteleva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi! on ihan taivaallisen hyvää, ainut miinus tässä piiraassa on että tahtoo loppua aina vähän kesken ;)

      Poista
    2. Minkä kokoinen sun vuoka oli tuossa?

      Poista
    3. Minun vuokani on 26cm halkaisijaltaan.

      Poista
    4. Täytyy vielä käydä kommentoimassa, että todella ihanaa ja hyvää on! Kiitos paljon ohjeesta, käytän varmasti muulloinkin. Mieskin tykkäsi.:) Hänen takiaan jätin sitruunankuoren pois, koska ei välitä niin sitruunaisesta.

      Poista
  2. Ihanan näköinen piirakka, oikein rahkainen ;)

    VastaaPoista
  3. Hei, tämä kuulostaa hyvältä, mutta nuo grammamäärät vähän sotkevat ei-kokenutta kokkia. Olisikohan tätä saatavilla desiohjeilla (tai mitoista riippuen tl, rl -mitoilla)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäpä laitan ohjetta huomenna :)

      Poista
    2. Nytpä olisi alkuperäiseen ohjeeseen lisätty myös tilavuusmitat :)

      Poista
  4. Tulikohan kiitokseni jo perille? Laitan varmuuden vuoksi uudestaan :) Eli kiitos tilavuusmittojen lisäämisestä ja reseptistä, piirakka tehty ja keräsi paljon kehuja. Oli hyvää ja raikasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain! Mukava että ohjeesta oli iloa :)
      Mukavaa kevättä sinulle!

      Poista
  5. Sinikka,kiitos reseptista!
    Tosi hyvä piirakka tuli!

    T:Tanja

    VastaaPoista