lauantai 22. marraskuuta 2014

Kakkua juhannukselta

Tämä kakku on kyllä mielestäni ehdottomasti suklaakakkujen parhaimmistoa.
 Pohja on ihanan tuhdin ja mehevän suklainen, vaikkei sisällä suklaata lainkaan. Mehevyyden salaisuus piilee majoneesissa.
Olin aluksi melko skeptinen sen suhteen että makeassa kakussa on majoneesia sekä pohjassa että täytteessä. Mutta ihan turhaan! Kakku on ihan parasta valmistusta seuraavana päivänä ja kivasti raikkautta antaa tuoreet mansikat.
 



55g tummaa kaakaota
4½dl vehnäjauhoja
1rkl leivinjauhetta
3½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3 munaa
21/4dl majoneesia
2dl vettä

Kuorrutus:
1½dl vispikermaa
115g tummaa suklaata
2rkl majoneesia


Siivilöi ja sekoita keskenään jauhot, kaakao ja leivinjauhe.
Vatkaa toisessa kulhossa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita majoneesi ja vesi kulhossa sekaisin ja lisää sitä vuoroin jauhojen kanssa
muna-sokeri vaahtoon, varovasti nostellen.
 
Kaada taikina n.26cm halkaisialtaan irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi ja paista uunissa 35-40 minuuttia,
tai kunnes on kokonaan kypsä.
Anna kakun jäähtyä kunnolla.
Leikkaa kakku kahteen osaan .
Sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa kerma.
Sekoita keskenään kerma, sulatettu suklaa ja majoneesi. Lisää halutessasi sokeria.
Levitä 1/3 kuorrutteesta toiselle kakun puolikkaalle ja nosta kansi päälle.
Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti