sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Appelsiini-suklaakakku

Itse en ole koskaan ollut mikään erityisen suuri kahvikakkujen ystävä,
mutta tämä kyllä maistuu, varsinkin  suklaalla kuorrutettuna.
 
Toimii oikein mainiosti kahvipöydässä taateli- tai maustekakun korvaajana!



 
Appelsiini-suklaakakku
 
120g pehmeää voita
120g sokeria
2 munaa
145g vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
3/4tl leivinjauhetta
75g tummaa suklaata
½ appelsiinin raastettu kuori + mehu
 
Maitosuklaa ganache
 
75g maitosuklaata
3/4dl kuohukermaa
 
Pese huolellisesti appelsiini, raasta kuori ja purista mehu.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.
Sekoita taikinaan kuivat aineet ja appelsiinin mehu ja kuoriraaste.
Lusikoi taikina voideltuun ja leivitettyyn kakkuvuokaan ja paista +175'c n.1h
 
Anna kakun jäähtyä vuokassaan hetki ennen kumoamista.
Anna kakun jäähtyä kokonaan.
 
Valmista ganache.
Mittaa kerma pieneen kulhoon ja kuumenna mikrossa kiehuvaksi.
Paloittele suklaa kerman joukkoon ja sekoittele hiljalleen niin kauan että suklaa on sulanut kokonaan.
Vältä liian voimakasta sekoittamista ettei ganacheen tule ilmakuplia.
Valuta ganache jäähtyneen kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.
Maistuu parhaalle valmistusta seuraavana päivänä.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti