lauantai 13. joulukuuta 2014

Tuunattu kardemummakakku

Kardemummakakku on sellaisenaankin hyvää,
mutta päätin tuunata siitä vähän mehevämmän ja jouluisemman version.





 
100g pehmeää voita
2dl sokeria
½dl siirappia
2 munaa
1tl vaniljasokeria
2 3/4dl vehnäjauhoja
1½tl kardemummaa
1½tl kanelia
1tl soodaa
1½dl puolukoita

3dl tomusokeria
sitruunamehua
kardemummaa
kanelia

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon.
Sekoita lopuksi joukkoon jäiset puolukat.
Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn kakkuvuokaan.
Paista +175'c n.50min. tai kunnes on kokonaan kypsä.
Anna kakun jäähtyä hetki vuokassaan enne kumoamista.

Valmista kuorrutus:
Lisää tomusokerin joukkoon sitruunamehua  sen verran että saat melko paksun tahnan.
Halutessasi voit sekoittaa mausteet kuorrutteen joukkoon tai ripotella lopuksi pinnalle.
Kuorruta kakku vasta kun se on kokonaan jäähtynyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti