tiistai 14. huhtikuuta 2015

Salami-feta-tomaattipiiras

Välillä taas jotain suolaista.
Tähän piirakkaan sain hukattua avatun salamipussin jämät,
 feta purkin lopun ja pari ylikypsää tomaattia. 

(puhelinkuva)
Pohja:
80g voita
110g vehnäjauhoja
30g kaurahiutaleita
45g perunahiutaleita
½tl leivinjauhetta
½tl suolaa
n.½dl kylmää vettä
 
Täyte:
1 sipuli
100g feta kuutioita
150g salami suikaleita
100g juustoraastetta+ 50g pinnalle
1tl basilikaa
1tl kuivattua persiljaa
2 tomaattia
 
Kerma-munaseos:
3dl kermaa
3 munaa
3/4tl suolaa
½tl paprikajauhetta
½tl mustapippurirouhetta
 
Valmista pohja. 
Nypi kuivat aineet ja voi kulhossa murumaiseksi seokseksi.
Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi, lisää tarvittaessa vettä.
Painele taikina esim. irtopohjavuoan (26cm) pohjalle ja reunoille.
 
Valmista täyte.
Sekoita kaikki täytteen ainekset sekaisin, tomaattia lukuun ottamatta ja kaada pohjan päälle.
Sekoita kerma-munaseoksen ainekset yhteen ja kaada täytteiden päälle.
Viipaloi tomaatit ja laita siivut täytteen päälle.
Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.
Paista +200'c n.30min. tai kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.
 

2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköinen piirakka. Ja varmaan maistuikin hyvältä....minun leppari raaka-aineita....fetaa...salamia... :P

    VastaaPoista