Pullahiiren leivontablogista löysin tämän ohjeen ja vaikutti niin lupaavalta, että oli ihan pakko suurena suklaan ystävänä kokeilla.
Palat on todella houkuttelevan näköisiä, siitäkin huolimatta että minun vaahtokarkit meinasivat paahtua vähän liikaa kun hätiköin ja laitoin ne vähän liian aikaisin uuniin.
Tapani mukaan taas vähän modifioin ohjetta omiin tarpeisiin sopivaksi.
Korvasin pähkinäsuklaan Pandan tummalla suklaalla, kun kaikki ei meillä syö pähkinää.
Voin vaihdoin maidottomaan margariiniin ja kerma-maidon kaurajuomalla.
Myös vehnäjauhot korvasin gluteenittomilla jauhoilla.
Pinnalle heitin vielä kaapin perukoilla jo hetken aikaa lojuneet fudge rouheen.
Laitan oman ohjeeni tähän, alkuperäinen löytyy Pullahiiren blogista
Yhden kulhon
Suklainen Rocky Road-piirakka
(pellillinen)
Pohja:
200g maidotonta margariinia
7 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
4 dl sokeria
4 1/2 dl kaurajuomaa
2 munaa
200g tummaa suklaata
Päälle:
200g tummaa suklaata
150g pieniä vaahtokarkkeja
Sulata margariini ja nosta sivuun jäähtymään hetkeksi.
Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa.
Lisää kuivien aineiden joukkoon kaurajuoma, kananmunat sekä hieman jäähtynyt margariini.
Rouhi suklaa veitsellä ja lisää joukkoon.
Sekoita taikinamassa sekaisin ja levitä uunipellille (noin 30x40 cm) leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa ensin noin 20 minuutin ajan.
Kun piirakkapohja on lähes kypsä, rouhi
suklaa ja levitä piirakkapohjan päälle yhdessä pienien vaahtokarkkien kanssa.
Nosta piirakka vielä uuniin noin 5-10 minuutin ajaksi.
Tarkista paiston loppuvaiheessa piirakkapohjan kypsyys cocktailtikulla.
Jos pohjan sisään työnnettyyn tikkuun ei tartu märkää taikinaa, on piirakka valmis.
Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.
Paloiksi leikkaaminen on helpointa, kun piirakka on huoneenlämpöistä.
Lopputulema:
Maku oli oikein hyvä, mutta odotin jotain suklaisempaa.
Pähkinöiden lisäksi jäin kaipaamaan vielä jotain, vaan kun en tiedä mitä :D
(joskin alkuperäisen piirakan maku varmasti muuttui omien muutosteni takia!)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti