sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Tiramisukakku

Tämä kakku on tosi hyvän makuista vaikkei siihen tulekaan mascarponejuustoa ja kakku on gluteeniton.
 

TIRAMISU KAKKU
 
Pohja:
4 munaa
1½dl sokeria
½dl kaakaota
1½dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
 
kostutus:
1dl vahvaa kahvia
½dl kahvi likööriä
 
täyte:
2 munaa
1dl sokeria
2dl kermaa
4rkl kahvi likööriä
2rkl vahvaa kahvia
2 liivatetta
 
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi munavaahdon joukkon, nostele varovasti sekaisin ja kaada leivitettyyn irtopohja vuokaan. Paista +175'c n. 30 min. tai kunnes alkaa irrota vuokan reunoista. Anna jäähtyä.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, vaahdota toisessa kulhossa kerma. Kuumenna likööri ja kahvi ja sulata liivatteet siihen. Yhdistä vaahdot ja valuta hieman jäähtynyt likööri-liivateseos ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen. Kostuta kakkupohja ja täytä. Jätä täytettä vähän myös pinnalle. Anna kakun hyytyä kylmässä n.4 tuntia ennen tarjoilua.
Ripottele pinnalle kaakaojauhetta ja halutessasi vuoraa reunat savoijardi kekseillä.
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti