perjantai 6. helmikuuta 2015

Appelsiini curd

 Ihanan raikkaan keväinen appelsiinitahna
sopii mainiosti vaikka kakun täytteeksi, paahtoleivälle tai vohvelin päälle.
Ompa allekirjoittanut joskus pistellyt tätä isolla lusikalla suoraan purkista,
kun mahdoton makeanhimo iski :)
 
 

Appelsiini curd n. 4dl
 
1 appelsiinin mehu
1 appelsiinin raastettu kuori
5dl tomusokeria
2 munaa
75g voita
 
Pese appelsiini huolellisesti, raasta kuori ja purista mehu.
Laita kattilaan mehu, raastettu kuori, tomusokeri ja munat. Sekoita kunnolla sekaisin.
Kuumenna seosta hiljalleen kokoajan sekoittaen, kunnes seos alkaa pulpahdella.
Pienennä lämpöä ja sekoittele kokoajan kunnes kiisseli sakenee.
Nosta pois liedeltä ja sekoita joukkoon kuutioitu voi.
Anna jäähtyä.


 


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti