LU:n Bastogne kanelikeksit on yksi suosikki kekseistäni ja
nämä kanelikeksit alkaa olla jo uskomattoman lähellä noita alkuperäisiä,
niin makunsa kuin koostumuksensakin puolesta.
"Bastogne" kanelikeksit n.20kpl
180g pehmeää voita
150g fariinisokeria
50g tummaa siirappia
1 muna
280g vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1tl inkivääriä
2tl kanelia
½tl neilikkaa
ripaus muskottipähkinää
2tl soodaa
Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja siirappi vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää muna joukkoon hyvin vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää massan joukkoon, sekoita.
Anna taikinan jäähtyä väh.1h jääkaapissa.
Muotoile taikinasta palloja ja pyöritä ne pötköiksi.
Halutessaan taikina pötköt voi pyöritellä hienossa sokerissa,
jätin itse sen kuitenkin tällä kertaa tekemättä.
Halutessaan taikina pötköt voi pyöritellä hienossa sokerissa,
jätin itse sen kuitenkin tällä kertaa tekemättä.
Jätä reilusti väliä, koska leviävät paiston aikana.
Paista +175'c n.15min. kunnes keksien reunat ovat saaneet vähän väriä.
Piti tulla kurkkaamaan blogiasi, ja täältähän löytyy vaikka mitä ihania herkkuja :). Nämä keksit menevät kyllä kokeiluun. Kirjaudu ihmeessä mukaan Top100 kakkublogeihin!
VastaaPoistaTervetuloa kurkkimaan! Blogini saattaa sieltä pian löytyäkin ;)
PoistaHei kiitos, mä luulen et mun isä vois tykätä tällasista, voisin leipoa lahjaksi. =)
VastaaPoistaSuosittelen, nää on ihan huippuhyviä!
VastaaPoistaIhanan näköisiä ovat... vien ohjeen heti mukanani kokeiltavaksi. Kiitos paljon.
VastaaPoistaOle hyvä vain :) Ovat kyllä kokeilemisen arvoisia!
Poista