Tämän leivän teko on ollut ajatuksen tasolla jo hyvän aikaa, mutta nyt sain sen vihdoin toteutettua.
Maistuu heti uuni tuoreeltaan ihan parhaalta!
Maistuu heti uuni tuoreeltaan ihan parhaalta!
Tälle leivälle ehkä osuvampi nimi on Pull apart pizza pread
2½dl vettä
½tl suolaa
2tl kuivahiivaa
n.6dl hiivaleipäjauhoja
2rkl öljyä
Täyte:
tomaatti pyrettä
vihreää pestoa
mozzarella raastetta
Sekoita hiiva kädenlämpöisen veden joukkoon ja lisää loput aineet. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota n.30min. Kauli taikina n.40x40cm levyksi.
Levitä tomaatipyre ja pesto levyn pinnalle ja leikkaa neljäksi yhtä suureksi suikaleeksi.
Ripottele yhdelle suikaleelle juustoraastetta ja nosta toinen taikina suikale päälle, toista sama kaikkiin väleihin, mutta nosta viimeinen suikale täytepuoli alaspäin kanneksi.
Leikkaa täytetty pötkö n.5-6 palaan ja nostele palat leikkauspinta ylöspäin voideltuun leipävuokaan.
Ripottele vielä pinnalle juustoraastetta ja anna kohota vielä n.30 min.
Paista +200'c 45min, peitä paiston loppupuolella foliolla/leivinpaperilla
jos pinta alkaa tummua liikaa.
Ripottele yhdelle suikaleelle juustoraastetta ja nosta toinen taikina suikale päälle, toista sama kaikkiin väleihin, mutta nosta viimeinen suikale täytepuoli alaspäin kanneksi.
Leikkaa täytetty pötkö n.5-6 palaan ja nostele palat leikkauspinta ylöspäin voideltuun leipävuokaan.
Ripottele vielä pinnalle juustoraastetta ja anna kohota vielä n.30 min.
Paista +200'c 45min, peitä paiston loppupuolella foliolla/leivinpaperilla
jos pinta alkaa tummua liikaa.
Maistui kyllä tänäänkin oikein hyvältä keiton kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti