Tein kakkua kaksos tyttöjen syntymäpäiville,
Välissä on ihanan raikasta mango-appelsiinitäytettä.
Yllätin jopa itsenikin täytettä valmistaessani,
sain kun sainkin kakun pysymään kasassa vain 2½ liivatteella jotka kaapin periltä löysin.
Jätin kyllä 1/3 jogurtista lisäämättä ja vaahdotin kerman tosi napakaksi vaahdoksi.
Pohja
4 munaa
11/2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
3/4dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahdon joukkoon. Nostele varovasti sekaisin.
Kaada massa voideltuun ja leivitettyyn kakkuvuokaan (24cm) ja paista +175'c kypsäksi.
Anna pohjan jäähtyä hyvin.
Leikkaa pohja kahtia.
Mango-appelsiini täyte
2,5dl vispikermaa
200g appelsiini tuorejuustoa
1dl Bonne mango sosetta
1prk mango-appelsiini jogurttia
½ appelsiinin raastettu kuori
1tl vaniljasokeria
4 liivatetta
(1rkl sokeria)
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Kuumenna puolet mangososeesta ja sulata pehmenneet liivatteet siihen.
Lisää kaikki loput aineet kerman joukkoon ja sekoita.
Kaada täyte kostutetun kakkupohjan päälle ja nosta kansi päälle, kostuta.
Anna kakun hyytyä kylmässä väh. 4 tuntia.
Välissä on ihanan raikasta mango-appelsiinitäytettä.
Yllätin jopa itsenikin täytettä valmistaessani,
sain kun sainkin kakun pysymään kasassa vain 2½ liivatteella jotka kaapin periltä löysin.
Jätin kyllä 1/3 jogurtista lisäämättä ja vaahdotin kerman tosi napakaksi vaahdoksi.
Pohja
4 munaa
11/2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
3/4dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahdon joukkoon. Nostele varovasti sekaisin.
Kaada massa voideltuun ja leivitettyyn kakkuvuokaan (24cm) ja paista +175'c kypsäksi.
Anna pohjan jäähtyä hyvin.
Leikkaa pohja kahtia.
Mango-appelsiini täyte
2,5dl vispikermaa
200g appelsiini tuorejuustoa
1dl Bonne mango sosetta
1prk mango-appelsiini jogurttia
½ appelsiinin raastettu kuori
1tl vaniljasokeria
4 liivatetta
(1rkl sokeria)
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Kuumenna puolet mangososeesta ja sulata pehmenneet liivatteet siihen.
Lisää kaikki loput aineet kerman joukkoon ja sekoita.
Kaada täyte kostutetun kakkupohjan päälle ja nosta kansi päälle, kostuta.
Anna kakun hyytyä kylmässä väh. 4 tuntia.
Mikä tässä kakussa on pohjana? Saisiko siihen myös ohjeen?
VastaaPoistaKiitos kommentista! Enpä huomannut että oli pohjan ohje jäänyt kokonaan pois. Lisään sen 😊
Poista